Historien om Olavstafetten

Freidig IL arrangerte Olavstafetten for første gang i 1961. Det ble en erstatning for Fjellseterstafetten som hadde gått i en trasè opp langs Fjellseterveien. De første årene var det kun menn som fikk starte i Olavstafetten, men i 1973 fikk også damene stille lag. Start og mål har alltid vært på Trondheim Stadion. Da den brant ned på slutten av 80-tallet, ble starten flyttet til torget. Olavstafetten var i mange år Norges nest største stafettmønstring etter Holmenkollstafetten som ofte ble arrangert helga før Olavstafetten. Siste Olavstafett ble arrangert i 1997, – samme år som Trondheim Friidrett ble stiftet.

Trondheim Friidrett arrangerte Øyastafetten for første gang i 2003, – en stafett som rettet seg mer mot barn og ungdom og som benyttet seg av en mindre trasè langs Nidelva.

Nå, 18 år etter siste Olavstafett, ønsker Trondheim Friidrett å gjenreise den flotte Olavstafetten med lang løype langs Nidelva, over Gamle bybro og Marinen og som alltid med start og mål på Øya. Vi beholder også traseèn for Øyastafetten, men kaller den “Lille Olavstafetten”. Vi håper vi igjen kan lykkes med å skape et lite våreventyr med en flott stafett i Trøndelagsregionen for alle glade og våryre løpere.